Hoe kom je als oudere in aanmerking voor een uitvaartverzekering?

Het is geen geheim dat het goedkoper is om je uitvaartverzekering op een wat jongere leeftijd af te sluiten. Hier bedoelen we natuurlijk niet te vroeg, maar hoe langer je wacht hoe moeilijker het zal worden om een verzekeraar te vinden die je aanneemt. Daarnaast zal het ook steeds duurder worden om een verzekering af te sluiten. Dit is natuurlijk ook niet vreemd. Als je ouder bent is de kans dat je binnenkort komt te overlijden nu eenmaal groter en dat levert de verzekeraar niet voldoende inkomsten op. Wil jij ook een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd, dan zal je zien dat de meeste verzekeraars de grens leggen bij 70. Je kunt de onderstaande tips gebruiken om je kansen te vergroten.

Een gezond lichaam

Wanneer je een uitvaartverzekering wilt afsluiten moet je verplicht een medische keuring laten uitvoeren. Dit is om aan te tonen dat je gezond bent en dat er geen reden is om te geloven dat je binnenkort zou kunnen komen te overlijden. Vooral ouderen worden bij zo’n medische keuring uitgebreid getest. Als je als oudere aan kunt tonen dat je een gezond lichaam hebt, dan is er een grotere kans dat je door de verzekeraar wordt geaccepteerd. Je kunt de volgende tips gebruiken om je kansen te vergroten.

  • Acupunctuur: of je er nu in geloofd of niet, met acupunctuur kun je snelle resultaten behalen en kleine kwaaltjes aanzienlijk verminderen. Daarnaast kun je je energielevels een flinke opkikker geven. Boek een paar sessies voor je keuring en je zal je energieker en gezonder voelen. Dit zal de dokter natuurlijk ook zien.
  • Gezond gebit: boek een bezoekje aan de tandarts voordat je naar de keuring gaat. Het gebit is een weerspiegeling van de gezondheid van je lichaam en als deze schoon en netjes is, kan de dokter zien dat je goed voor jezelf zorgt en er geen slechte gewoonten op nahoudt.
  • Relax: stress is een aanstichter van veel kwaaltjes, vooral als je ouder wordt. Zorg er daarom voor dat je je lichaam helpt te relaxen, bijvoorbeeld door naar de sauna te gaan of door te mediteren. Als je een druk leven hebt waarbij je veel lijdt aan stress, dan zal je merken dat je hier veel voordeel uit haalt.

Minder medicatie

Tijdens je medische keuring moet je natuurlijk ook aangeven hoeveel medicatie je gebruikt. En uiteraard is het beter om dan zo min mogelijk te hoeven op te noemen. Medicatie is in sommige gevallen noodzakelijk en zeker niet aan te raden om af te bouwen, maar in overleg met je dokter kun je een aantal dingen proberen om toch wat minder pillen te hoeven slikken. Wederom kan acupunctuur dan een oplossing bieden, omdat dit het probleem aanpakt bij de oorzaak terwijl pillen vaak alleen de gevolgen verzachten. Ook kun je soms door je voeding aan te passen de noodzaak naar bijvoorbeeld pijnstillers verminderen. Lees je eens in in de geneeskracht van kruiden en voedingsmiddelen. Soms kun je dan de symptomen van je probleem verlichten en je medicatie (in overleg met de dokter) verminderen.